Løb

Info om løbsdeltagelse

For at kunne stille til de fleste løb, skal du have en kørerlicens. Ganske få løb kræver ikke kørerlicens. Kørerlicensen bestilles ved DCU via linket til højre.


Når dette er gjort, kan du tilmelde og betale løbstilmelding via løbskalender og tilmelding DCU.


Camping

Til nogle løb kan der bestilles camping. Dette gøres samlet for klubben. Henvend dig til Louise Jeppesen, som vil stå for den kollektive tilmelding for klubben. Betaling af camping sker direkte til Louise Jeppesen.


Ny til løb?

Løb er en mulighed for at køre mod andre BMX kørere på sin egen alder. Til løb bruges en række forskellige specielle BMX ord:


Heat som er en omgang på banen hvor der køres løb.


Parc Fermé er opholdstedet for kørerne inden løb. Parc Ferme har 10 rækker. Skal du køre i løb nr. 5, skal du stå i 5. række.


Holdlederen er ansvarlig for at klubbens kørere er korrekt tilmeldt, at køreren ved hvilke heatnr. køreren skal køre i og hvilken plads der skal køres fra.


Officials er dommere, baneofficials mv. Officials står i hvert sving med et flag. Gul flag betyder at der er et styrt og kørerne på banen skal være opmærksom. Rød flag betyder at heatet er stoppet.


Samaritter hjælper på banen i tilfælde af styrt. Forældre må ikke gå på banen. Kun holdlederen, samaritter samt officials er tilladte på banen under løb.


Nummerplader

For at kunne holde styr på rækkefølgen at de kørere, der kommer over målstregen, skal kørerne have en nummerplade på. Dette tildeles første år af DCU.


Reglerne for nummerpladen er således:

Ekspert (drenge): Gule plader med sorte tal       

Piger: Blå plader med hvide tal                             

Elite: Hvide plader med sorte tal                           

Cruiser:  Røde plader med hvide tal                   


Side nummerplade for alle: Hvid med sorte tal.


Hvis en kører får en god placering til de større løb, får man lov til at bruge et nyt nummer. F.eks. vil en vinder af DM kunne køre med nr 1 det efterfølgende år.